12GO Biking start een eigen interne BBL-opleiding tot fietstechnicus

Gouda – Al langere tijd is er binnen de tweewielerbranche een tekort aan goed opgeleid technisch personeel. Daarom neemt 12GO Biking het heft nog meer in eigen handen door een volledig interne MBO opleiding fietstechnicus aan te bieden. Tot voor kort werd scholing tot fietstechnicus al aangeboden in de vorm van de 12GO Biking Academy, maar mede dankzij de samenwerking met het ROC Mondriaan kunnen de toekomstige monteurs nu een traject met een erkend MBO diploma volgen.

Deze opleiding is een BBL-opleiding, waar studenten één dag in de week les volgen en de overige vier dagen werken. Waar ‘reguliere’ BBL-studenten één dag in de week naar school toe moeten gaan, komt de school één dag naar 12GO Biking toe. Zo kan de theorie direct in bedrijfsverband in praktijk gebracht worden, waardoor de studenten nog beter kunnen leren.

De aansluiting tussen de theorie van de opleiding en de praktijk van het dagelijks werkleven is een veelgehoord issue. Met deze nieuwe variant (een interne BBL-opleiding) biedt 12GO Biking de ideale combinatie tussen theorie en praktijk. ’s Ochtends wordt er bijvoorbeeld les in Nederlands en burgerschap gegeven, na de lunch wordt er verteld over de werking van een derailleur en na deze uitleg gaan de studenten gelijk aan de slag met een fiets waarvan de derailleur opnieuw afgesteld moet worden. Dit zorgt ervoor dat de studenten direct aan de slag kunnen met de geleerde stof, binnen een bedrijfscontext. De bedrijfscultuur en de manier van werken zijn belangrijke aspecten die binnen een opleiding moeilijk zijn aan te bieden, maar dankzij de integratie van theorie en praktijk binnen een bedrijfscontext wordt het gat tussen onderwijs en de arbeidsmarkt kleiner.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

04-11-2020 18:00