Zo. 31-12: Opening tentoonstelling in Nelson Mandela Centrum

by saskia / 28 december 2017 / No Comments

Gouda – Op 31 januari wordt van 11.00 uur tot en met 13.00 uur een bijzondere tentoonstelling geopend in het Nelson Mandela Centrum in Gouda. Vijf cursisten, een co-docent en een docent die allen verbonden zijn aan de organisatie Kwintes hebben dan de cursus Fotovoice met goed gevolg afgesloten. De docent is eveneens verbonden aan het Trimbos-instituut te Utrecht en wordt vanuit het HEE-team (Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid) ingeleend door Kwintes voor het geven van de cursus.

De cursus heeft als doel de bewustwording en het omgaan met stigma en zelfstigma in de psychiatrie te delen met anderen. Er wordt hier op een kunstzinnige wijze mee omgegaan omdat er door allen foto’s worden gemaakt en hierbij een kort verhaal wordt geschreven over dit onderwerp. Daarnaast worden er op dezelfde manier de kwaliteiten die men door de ervaringen in de psychiatrie heeft opgedaan gefotografeerd en beschreven.

De veertien werken van 50 bij 70 centimeter tonen op indringende wijze hoe stigmatisering of zelfstigma in de psychiatrie voor diegenen die hebben meegedaan aan de cursus nog steeds tot de werkelijkheid behoort. Maar de cursisten vieren ook het feit dat er ook kwaliteiten door hun zijn opgedaan tijdens de ervaringen met de psychiatrie.

De werken blijven in de grote zaal van het Nelson Mandela Centrum hangen tot eind april 2018 en omdat de tentoonstellingsruimte voor iedereen toegankelijk is kan men dagelijks de tentoonstelling bezoeken tijdens kantooruren.

Advertisements

About the author: