Za. 20-1: 25 jaar Kakofonie

Reeuwijk – Op 22 januari 1994 ging na een jaar van voorbereiding het eerste Kapellenfestivan Kakofonie van start in de Garenspinnerij in Gouda. Toentertijd was er nog maar een beperkt aantal festivals, maar door de jaren zijn er legio kapellenfestivals bijgekomen en sommige inmiddels ook al weer van het toneel verdwenen.

Kapellenfestival Kakofonie heeft zich echter door de jaren kunnen handhaven en nog steeds is Kapellenfestival Kakofonie een bekend begrip in de kapellenwereld. De opzet is nog steeds een schot in de roos en de 25ste editie van Kakofonie, op 20 januari 2018, komt met rasse schreden naderbij.

Vorig jaar is door de organisatie besloten om het Kapellenfestival Kakofonie voor iedereen vrij toegankelijk te maken. Dit heeft ervoor gezorgd dat meer bezoekers de weg naar Zalencentrum De Brug in Reeuwijk hebben gevonden voor dit jaarlijks terugkerende festijn. Vele liefhebbers van blaas- en feestmuziek weten jaarlijks het Kapellenfestival Kakofonie in Reeuwijk te vinden en op 20 januari kan dat dus weer, want dan vindt het festival voor de 25e keer plaats en komen er van heinde en verre feestorkesten naar Reeuwijk, om hun muzikale kunnen te tonen. Het wordt gegarandeerd een muzikaal spektakel, waar men kan genieten van de muziek, de gezelligheid en de sfeer die bij dit festival hoog in het vaandel staan.

Dit jaar met als deelnemer natuurlijk De Boere Soulstampers uit Utrecht die vorig jaar de wisseltrofee de Kakofoon in de wacht sleepten, maar ook Bar Gebeure uit Dordrecht, De Knaoiers uit Puiflijk en WildeBRAZZ uit Gouda die ook al eens de Kakofoon mee naar huis namen. Maar ook vijf nieuwe orkesten: de Dorperdweilers uit Julianadorp, de Dwarsliggers uit Schiedam, Showband Glaz uit ’s-Gravenzande, de Valleibloazers uit Amersfoort en Zwabbers & Co uit Den Helder. Natuurlijk zijn ook de regionale kapellen de Waaghalzen uit Gouda en de Blaaskaken uit Boskoop weer van de partij, maar ook deelnemers aan eerdere edities; de Hoetetoeters uit IJsselstein, Notenkrakers uit Zevenbergen en Rythmo uit Wychen komen weer naar Reeuwijk. Stuk voor stuk muzikale gezelschappen die garant staan voor een fantastische feestavond.

Elk jaar kan een goed doel met een sociale achtergrond rekenen op steun van Kakofonie. Dit jaar gaat het batig saldo naar de KLUP, een bekende organisatie uit Gouda, die zich onder andere bezig houdt met vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijk beperking. Kakofonie gaat de KLUP verblijden met een uitgebreid spellenpakket dat zij goed kunnen gebruiken tijdens de dagactiviteiten, die een belangrijk onderdeel vormen bij de vrijetijdsbesteding.

Een doel dat goed past in de reeks van bestemmingen die Kakofonie in de loop der jaren heeft gesteund.
Kom dus 20 januari naar Zalencentrum De Brug in Reeuwijk en geniet een hele avond lang van het enthousiasme, de spontaniteit, maar vooral de muziek van 14 fantastische feestorkesten. Kom luisteren, kijken en meedoen, tijdens een heel gezellig gratis avondje uit bij Kakofonie.
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Aanvang van het festival is om 20.00 uur.
Meer informatie over het festival kunt u vinden op de website www.kapellenfestival.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/kapellenfestival.

Advertisements