Vr. 15-12: Uitvoering van The Messiah in Schoonhoven

by saskia / 08 december 2017 / No Comments

Schoonhoven – Op vrijdag 15 december organiseert Rotaryclub Schoonhoven een bijzondere uitvoering van het meesterwerk The Messiah van George Frederic Handel. Dit unieke concert zal plaatsvinden in de prachtige H. Bartholomeuskerk aan Wal 63 in Schoonhoven. De aanvang is 20.00 uur.

The Messiah vertelt het levensverhaal van Jezus Messiah. Een verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering. George Frederic Handel componeerde dit oratorium in 1741 voor koor, orkest en solisten. Nog steeds geniet het publiek anno 2017 van de prachtige aria’s en koren, onder andere van het wereldberoemde Hallelujah-koor. Medewerking aan dit concert wordt verleend door het professionele ensemble Ribattuta Musica in een kleine, authentieke bezetting. Artistiek leider en dirigent van Ribattuta Musica is Dick Duijst. Daarnaast verleent ook het in de regio befaamde koor Cappella Constancis o.l.v. Ingrid Kappelle haar medewerking.

Rotary Schoonhoven is een maatschappelijk betrokken serviceclub en levert graag een positieve bijdrage aan de samenleving. De netto opbrengst van deze prachtige muzikale avond is daarom bestemd voor de internationale organisatie Mercy Ships, een medische hulporganisatie voor hulp aan de allerarmsten in Afrika.

Kaarten bestellen kan via www.rmusica.nl. Kaarten kosten in de voorverkoop 27,50 euro p.p. plus 1,21 euro administratiekosten. Aan de zaal kosten kaarten 35 euro p.p.

Advertisements

About the author: