Vr. 15-12: Popkoor Mikado tijdens Gouda bij Kaarslicht

by saskia / 11 december 2017 / No Comments

Gouda – Gouda bij Kaarslicht is al 62 jaar Gouda in kerstsferen. Het is een dag met veel hoogtepunten in muziek, theater, cultuur en entertainment. Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad. Overal klinkt muziek, zijn er wandelingen uitgezet en is er straattheater en dans. In de mooie kerken van Gouda worden gratis concerten gegeven. Ook popkoor Mikado uit Alphen aan den Rijn verzorgt voor het tweede jaar een optreden.

Als het donker wordt, gaan de lichten niet aan, maar worden in het oude centrum alleen kaarsen aangestoken. Het hoogtepunt van de dag vindt om 18.30 uur plaats op de Markt bij het middeleeuwse stadhuis dat speciaal voor de gelegenheid met 1.500 kaarsen verlicht is.

Popkoor Mikado maakt de kerstbeleving compleet door het verzorgen van een spetterend optreden en men kan hier gratis bij zijn. Men kan het koor zien en horen op vrijdag 15 december van 17.00 tot 18.00 uur in de Gouwekerk aan de Hoge Gouwe.

Droom weg bij de gevoelige klanken van Leonard Cohen’s ‘Hallelujah’, The Carpenters’ ‘Merry Christmas Darling’, dein mee op de golven van ‘Walking in the Air’ en swing lekker mee met nummers als ‘Rockin’Reindeer Christmas’, ‘Sleigh Ride’ en vele andere.

Nieuw: Minicursus stemvorming voor bassen en tenoren
Mikado is op zoek naar bassen en tenoren (m/v). Omdat is gebleken dat er genoeg mensen zijn de wel willen zingen, maar de drempel om bij een koor te gaan starten voor sommige te hoog is, organiseert het koor een minicursus stemvorming. Gedurende vijf weken wordt een fundament gelegd: de cursisten ervaren wat het inhoudt om in een popkoor te zingen. Na afloop beschikken zij over basiskennis zangtechniek, tekstbeleving en presentatie. De cursus kost vijftig euro en start op 9 januari van 19.00 tot 19.45 uur en wordt gehouden in Benthuizen. Om 20.00 uur start de gewone repetitie en daar kan men gratis aan meedoen. Meer informatie of aanmelden? Bezoek dan de website www.popkoormikado.nl.

Kerstagenda
Komt 15 december niet uit? Of heb je de smaak te pakken gekregen en wil je meer zien? Mikado is ook te zien op:
– Zaterdag 16 december om 11.30, 12.30 en 13.30 uur in Winkelcentrum Bloemendaal in Gouda
– Dinsdag 19 december om 19.30 en 20.30 uur, Royal Christmas Fair, Lange Voorhout in Den Haag

Voor meer informatie over Popkoor Mikado kijk op www.popkoormikado.nl, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Advertisements

About the author: