Tekort aan vrijwilligers bedreigt voortbestaan Dierenweide Goverwelle

Gouda – Dierenweide Goverwelle ziet zich in haar voortbestaan bedreigd door een groot te kort aan vrijwilligers, en laat daarom een noodkreet uitgaan. “Met het huidige aantal vrijwilligers redden wij het niet om de dierenweide op verantwoorde wijze in stand te houden”, zegt Yvon de la Fuente, namens het bestuur.

De dierenweide ziet er weer goed uit, heeft een mooi toegangspad en de hele speelweide is voorzien van verse houtsnippers. Van het wijkteam Goverwelle heeft de dierenweide nieuwe naamborden gekregen. “De vrijwilligers doen hun uiterste best, waardoor de dieren er allemaal goed en gezond uitzien. Maar ondanks de inzet van de vrijwilligers zijn wij niet blij. Er zijn maar zes vrijwilligers die zelfstandig kunnen werken en dat is echt te weinig.”

Onderhoud
Dierenweide Goverwelle is daarom dringend op zoek naar mensen die willen helpen met de verzorging van de dieren, het ontvangen van schoolkinderen en meehelpen met het onderhoud van de dierenweide zoals het verven van de gebouwen en het onderhouden van de groenvoorziening. Het gaat om wekelijks twee tot drie uur werk. Meer informatie kan Yvon de la Fuente geven: Yvon@dierenweidegoverwelle.nl

Advertisements