Ma. 15-1: WesterAvond over Voltooid leven-discussie

Gouda – De protestantse wijkgemeente Westerkerk houdt op maandagavond 15 januari een informatie- en discussiebijeenkomst over het thema ‘Voltooid leven’. De bijeenkomst is bedoeld om de aanwezigen te informeren over verschillende aspecten van ‘voltooid leven’ en om te discussiëren over wat we er zelf van vinden.

In de media is er in 2016 veel te doen geweest over het onderwerp Voltooid leven, onder meer naar aanleiding van een rapport van prof. dr. P. Schnabel en een initiatief-wetsvoorstel van D66 in de Tweede Kamer. Hierbij is de kernvraag of de huidige euthanasiepraktijk moet worden verruimd.

Veel mensen zitten met vragen als: wat moeten we als christen hiervan vinden? Wat betekent dit voor ons en hoe kunnen we hiermee omgaan? Op de WesterAvond komen deze vragen aan de orde.
Twee sprekers zullen het onderwerp kort inleiden: Dineke Riet, geestelijk verzorger bij de Alrijne zorggroep en gemeentelid van de Westerkerk, en Jens Nooitgedagt, oud-verpleeghuisarts van Zorgpartners Midden-Holland. Daarna zal er aan de hand van een aantal stellingen gediscussieerd worden.

Datum: maandagavond 15 januari 2018
Aanvang: 20.00 uur. Afsluiting uiterlijk om 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er koffie en thee.
Waar: Westerkerk, Eerste E.J. Potgieterstraat 37 in Gouda (Korte Akkeren).

U/Jij bent van harte welkom. De toegang is vrij. Na afloop is er gelegenheid een vrije gift te geven.
Meer informatie: www.westerkerkgouda.nl

Advertisements