De Vlisterbokaal voor terugkerende Rian Baas

Zaterdagavond werd er in Vlist gesprongen om de Vlisterbokaal. De seniorenbokaal ging naar Rian Baas (Utrecht), die net terug was gekomen van zijn huwelijksreis. Met een sprong van 20.46 meter bleef hij Jaco de Groot (Woerden) met 19.99m en Erwin Timmerarends (Montfoort) 18.94m voor. De woensdagwedstrijd was een mooie zomeravond en hier werd in Vlist de 4e editie van de Rabobank Krimpenerwaard bokaal gesprongen. Deze wist De Groot op zijn naam te zetten met een afstand van 20.15m. Grote verrassing in deze wedstrijd was Arie Jan van der Vlist (Schoonhoven). Hij sprong zich met een nieuw persoonlijk record van 18.40 meter tussen te topklassers.

De meisjes en dames hadden veel last van de wind schuin in de rug. Met een machtig persoonlijk record zorgde Suzanne Mulder met 14.01m voor de grootste verassing op de schansen in Vlist. Hiermee pakte ze de winst in de meisjescategorie, voor Demi Groothedde (Jaarsveld) die 13.54m ver kwam. Marlinda Cluistra (Haastrecht) 12.13m eindigde op de derde plek.

De strijd bij de dames was tot op het laatst spannend, geen verre afstanden maar er werd gesprongen met veel dreiging. Julia van Eijk (Haastrecht) kwam tot 13.36m voor Eline Duurkoop (Woerden) 12.81m en Kimberley Engelhart (Gouda). Maar ook in de finale was er volop strijd om de bokaal. Uiteindelijk was de beker ook bij de dames voor een Vlister vrouw, Julia van Eijk (13.36m) die met haar naam op de zelfde beker komt als haar moeder die de beker ook zes keer won.

De junioren wedstrijd ging naar Daniel Cluistra (Haastrecht) 18.15m, die Richard van Bemmel (Utrecht) 17.04 versloeg. Van Bemmel had moeite om recht over te gaan tijdens de wedstrijd en wist zich hierdoor geklopt door Cluistra. Door de rugwind was het voor veel springers moeilijk om niet te snel en recht over het water te gaan.
Reinier Overbeek (Benschop), die op woensdag het schansrecord verbeterde naar 18.63 meter, had hier ook last van. Toch wist hij de wedstrijd in de jongenscategorie te winnen met een afstand van 17.13m voor Timon de Haay (Lopik) 16.60m en Harmen Timmerarends (Montfort) 16.21m.

Volgende week zaterdag vindt de tweekamp tussen Holland en Friesland plaats, waar de Hollandse springers in Linschoten in teamverband springen.
02-07-2018 11:14

Advertisements