Dagbesteding De Waard verhuist naar Slothoven in Bergambacht

Bergambacht – De Dagbesteding van Zorgpartners Midden-Holland in Zalencentrum De Waard in Bergambacht verhuist per 15 januari 2018. Vanaf die datum zijn de bezoekers op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur hartelijk welkom in een ruimte van Slothoven aan de Poorthuisstraat 23 in Bergambacht.

Sander van IJsseldijk, directeur van Slothoven: “Het besluit om te verhuizen is in het belang van de bezoekers genomen. Slothoven biedt een meer huiselijke sfeer waarin activiteiten worden aangeboden, gebruikmakend van aanwezige voorzieningen. Hierbij kunt u onder meer denken aan de mooie binnentuin, kapper, spelmaterialen (onder meer koersbal, muziekinstrumenten en een rolstoelfiets). Daarnaast is het mogelijk om bij sommige activiteiten aan te sluiten die al worden aangeboden in Slothoven. In deze veilige omgeving is altijd professionele begeleiding en de nodige verzorging aanwezig. Bovendien zijn er alle praktische hulpmiddelen voorhanden.”

De wijzigingen in de ouderenzorg leiden ertoe dat veel mensen langer thuis blijven wonen. Voor de mantelzorgers van bijvoorbeeld dementerenden die thuis wonen, kan dit erg zwaar zijn of worden waardoor hun roep om ontlasting toeneemt. Van IJsseldijk: “Slothoven biedt de mogelijkheid om mensen met dementie, een beperkte zelfredzaamheid of niet aangeboren hersenletsel voor een aantal dagen of dagdelen aan de activiteiten in de Dagbesteding te laten deelnemen.”

De kosten voor dagbesteding zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie van de bezoeker en het beleid van de gemeente waar hij woont. Het wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wmo. Ook kan er via een PGB of op eigen kosten worden deelgenomen. Het vervoer wordt geregeld via de Dagbesteding indien daaraan behoefte is.

De Dagbesteding in Slothoven gaat deel uitmaken van een centrum gebaseerd op de protestants christelijke identiteit waar iedereen welkom is en persoonlijke aandacht en betrokkenheid van de medewerkers typerend zijn.

Voor meer informatie wordt verwezen naar www.zorgpartners.nl/slothoven en kan contact worden opgenomen met Zorgpartners via 0182-723 723.

Advertisements