Complex E-techniek neemt belang in het Goudse DMZ

Waddinxveen/Gouda – Installatiebedrijf Complex E-techniek uit Waddinxveen heeft zijn dienstenpakket flink weten uit te breiden met de gedeeltelijke acquisitie van DMZ uit Gouda. De twee bedrijven, die samen verder gaan in Waddinxveen, creëren met de overname nieuwe kansen in een snel veranderende markt.

De acquisitie betreft een overname van vijftig procent. De ICT’ers gaan verder onder de naam Complex-DMZ en hebben inmiddels hun intrek genomen bij Complex E-techniek aan de Coenecoop. DMZ keert daarmee terug naar het dorp waar het bedrijf in 1991 werd opgericht.

De overname stelt Complex in staat om zijn dienstverlening op ICT-gebied uit te breiden. Complex richt zich van oudsher op oplossingen op het gebied van elektrotechniek, beveiliging en klimaat, maar constateert dat die vakgebieden steeds meer raakvlakken zijn gaan vertonen met de ICT.

Betrouwbare partner

“Er is sprake van branchevervaging”, vertelt Peter Lenards, directeur van Complex. “Alle vormen van installatietechniek lopen steeds meer over in de ICT. In plaats van zelf het wiel te gaan uitvinden, leek het ons verstandiger om voort te bouwen op kennis en ervaring van professionals in de markt. Die vonden wij in DMZ, al jaren een betrouwbare partner voor talloze bedrijven in Gouda en omstreken.”

Op zijn beurt ziet Willem Zwart, partner bij DMZ, nieuwe kansen voor zijn klanten en organisatie. “Dit is een win-winsituatie voor beide partijen. Wij hebben nu een grote organisatie achter ons, waardoor de continuïteit sterk verbetert. Onze klanten profiteren van bredere expertise en een diverser aanbod: de installatietechniek van Complex E-techniek en de ICT-vakkennis van Complex-DMZ.”

Naar volgend niveau

Voor Complex E-techniek schept de gedeeltelijke overname ruimte voor verdere modernisering. “Dankzij de overname kunnen we de service richting onze klanten naar een volgend niveau tillen”, aldus Lenards. Zo maakt Complex in de nieuwe situatie gebruik van de ervaren helpdesk van DMZ en wordt met DMZ gewerkt aan realtime onderhouds- en monitoringdiensten voor installaties. Zwart: “Voor beide organisaties is dit een veelbelovende stap die past in een gezonde groeistrategie.”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
11-07-2018 17:19

Advertisements