Zuidplas gaat met bewoners al nadenken over ‘gasvrij’

Close up of a gas burner

De gemeente Zuidplas wil duurzamer worden. Bewoners moeten erop rekenen dat hun woningen aardgasvrij worden. Er zijn vier informatiebijeenkomsten gepland.

Daarmee wil Zuidplas haar inwoners voorbereiden op het aardgasvrij maken van de gemeente. Vanaf 2050 verdwijnt het aardgasgebruik uit Nederland. Zuidplas wil tijdig haar inwoners informeren over de gevolgen.

‘Onze regering legde in het Klimaatakkoord vast dat iedereen in de toekomst in Nederland van fossiele brandstoffen zoals aardgas overstapt naar duurzame energie’, schrijft wethouder duurzaamheid Jan Verbeek in een brief aan de inwoners.

Advertisements

‘Achter de schermen werkt de gemeente hard om inzicht te krijgen in welke warmte-alternatieven er voor u zijn. Deze eerste inzichten willen we graag met u delen.’

Meedenken
Tijdens de informatiebijeenkomsten kunnen bewoners meedenken over oplossingen en tevens hun zorgen, vragen en ideeën uiten. De gemeente heeft alvast een enquête op de website duurzaamzuidplas.nl gezet die inwoners kunnen invullen. Onder de inzenders worden vijf energiescans ter waarde van 250 euro verloot.

De eerste bijeenkomst is op 17 februari in dorpshuis Op Moer in Moerkapelle. Op 20 februari volgt er een in dorpshuis Swanla in Zevenhuizen en op 2 maart in het Comenius College in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Op 5 maart tenslotte staat nog een informatiebijeenkomst gepland in ’t Turfhuis/Brede School in Moordrecht.

Alle informatie-avonden beginnen om 18.30 uur met een broodmaaltijd.

Bron: AD