Zuid-Hollandse reizigers zijn zuinige fooigevers in de taxi

Reizigers in Zuid-Holland, die met de taxi onderweg zijn van en naar het vliegveld, geven gemiddeld 3,90 euro fooi aan de taxichauffeur. Dit blijkt uit onderzoek van Taxi2Airport, dat ruim 2500 aangesloten chauffeurs in 37 Europese landen vroeg om de fooien in 2018 bij te houden. De gemiddelde fooi in Nederland is, met 5,86  euro, een stuk hoger dan de fooi in Zuid-Holland.

Pech voor taxichauffeurs in Zuid-Holland
Op provinciaal niveau bestaan er in Nederland grote verschillen in de fooien die men aan de taxichauffeur geeft. Zo geven reizigers in Zeeland met gemiddeld 7,73 euro de hoogste fooi per rit, terwijl reizigers in Utrecht bij gelijkwaardige ritten (ritprijs en -afstand) gemiddeld 2,93 euro tippen.

Advertisements

Ook reizigers in Zuid-Holland mogen zich ‘minder gulle tippers’ noemen. Zij geven gemiddeld namelijk 3,90 euro fooi aan de chauffeur. De provincie Zuid-Holland staat hiermee op een tweede plek in het rijtje van minst gulle provincies van Nederland.

Wel meer fooi in Zuid-Holland dan in 2016
Waar Nederlanders de taxichauffeur in 2016 gemiddeld 5,30 euro fooi gaven voor een rit van of naar een Nederlandse luchthaven, is dit bedrag inmiddels gestegen naar 5,90 euro. Afgezet tegen de gemiddelde ritprijs (57,60 euro) geven Nederlanders hiermee 10,2 procent van de ritprijs aan fooi.

In Zuid-Holland kregen chauffeurs in 2016 nog 2,87 euro aan fooi, waardoor de gemiddelde fooi van Zuid-Hollandse taxichauffeurs met ruim een euro is gestegen.

Het volledige onderzoek, inclusief een overzicht van de fooien in alle Europese landen, is terug te vinden op https://www.taxi2airport.com/nl/nieuws/fooienonderzoek-2018

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

10-01-2019 11:40