Z&PC de Gouwe heren 2 bereikt bekerfinale na zinderende strafworpenreeks

Heren 2 van de Waddinxveense Zwem en waterpolovereniging de Gouwe heeft afgelopen vrijdagavond in Bodegraven de finale van de bekercompetitie weten te bereiken. In een vol zwembad de Kuil werd met 13-14 gewonnen na een lange en zenuwslopende wedstrijd.

Vrijdagavond waren de mannen van de Gouwe heren 2 afgereisd naar zwembad de Kuil in Bodegraven om de halve finale van de bekercompetitie te spelen. Een overvolle tribune met meegereisde supporters uit Waddinxveen bracht de sfeer in het bad. De eerste periode werden aan beide kanten veel persoonlijke fouten gemaakt. Pas na vijf minuten bracht Jeroen van der Meer de Gouwe op een 0-1 voorsprong waarna al snel de 0-2 volgde via Robin de Feij.

In de tweede periode wist BZ&PC de aansluiting te vinden en bracht de stand terug naar 2-2. Door een goede actie van Koen de Leeuw wist de Gouwe het doel te vinden en was het initiatief weer in handen van de Waddinxveense ploeg. Toch wisten de heren van Bodegraven voor de tweede maal in de wedstrijd op gelijke hoogte te komen. Eindstand tweede periode 4-4.

De derde periode werd geopend met een doelpunt voor BZ&PC. Maar een echt goede periode werd dit niet. Aan beide kanten werden opnieuw veel persoonlijke fouten gemaakt en de overtalsituaties bleven onbenut. In de vierde periode was het alles of niets voor beide ploegen. De Gouwe kwam terug tot een 6-6 gelijkspel maar zag deze op de helft van de periode veranderen in een 7-6 achterstand. Met nog 15 seconden op de klok kreeg de Gouwe een strafworp die benut werd door Robin de Feij. Eindstand na de reguliere speeltijd 7-7, wat het nemen van strafworpen betekende.

De spanning was duidelijk zichtbaar bij beide ploegen. De eerste twee strafworpen van de Gouwe gingen feilloos het doel in en keeper Yannick Lammertse hield de eerste twee strafworpen van BZ&PC uit zijn doel. Na het nemen van vijf strafworpen stond het nog steeds gelijk. Beide ploegen mochten nu elke keer één strafworp nemen. De ploegen bleven elkaar volgen op de hielen. Remon Verkade nam de veertiende strafworp aan de kant van de Waddinxveners en schoot deze met een hard schot in het doel. Daarna was het de beurt aan BZ&PC om de veertiende strafworp te nemen. Lammertse liet zich niet voorbijschieten en stopte de hard ingeschoten bal met zijn vuist. De ontlading bij het Waddinxveense team en hun meegereisde supporters was groot. De finale is bereikt.

Doelpunten: Ronald Hoefnagel 4, Johan Verdel 2, Robin de Feij 2, Remon Verkade 2, Jos van de Dool, Koen de Leeuw en Jeroen van der Meer allen 1.