Z&PC De Gouwe dames 1 (waterpolo) op de goede weg

Afgelopen weekend stond voor dames 1 van Z&PC De Gouwe de derde ronde van de competitie voor de deur. In thuisbad de Sniep werd gespeeld tegen MNC Dordrecht dames 1.
Na twee verlies wedstrijden gaan de dames van Z&PC de Gouwe weer vol goede moed het water in. De eerste periode komt MNC Dordrecht al snel op een 0-2 voorsprong, maar de Gouwe weet aan te sluiten via doelpunten van Esmé Spoor en Nathalie Schoonderwoerd en de periode eindigt in 2-2. De tweede periode houden de dames hun strakke spel vast, waardoor MNC Dordrecht maar twee keer tot scoren weet te komen. (2-4)
In de derde periode heeft de Gouwe iets meer moeite met de aanvallende speelstijl van Dordrecht. Door een aantal snelle counters weet Dordrecht met regelmaat het doel te treffen, keepster Marleen Owel van de Gouwe weet nog een strafworp te keren en zo wordt de periode afgesloten met een 2-8 achterstand.
In de vierde periode herpakt de Gouwe zich en weet Tamara Heemrood met een afstandsschot de keepster van MNC te passeren. Verdedigend speelt de Gouwe het spel goed en heeft MNC moeite het doel te vinden. Opnieuw wordt een strafworp niet benut en weten ze maar één keer tot scoren te komen. De wedstrijd wordt afgesloten met een 3-9 verlies maar de dames van de Gouwe kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. En er is bij het jonge team een stijgende lijn te constateren.
Doelpunten: Tamara Heemrood, Esmé Spoor en Nathalie Schoonderwoerd