Zo. 6-5: Lezing Maastrichts Aardewerk

Krimpen aan den IJssel – In de maanden mei, juni, juli, augustus en september organiseert het Streekmuseum Krimpenerwaard een reeks lezingen op zondagmiddag met museum-gerelateerde onderwerpen. De lezingen zijn vrij toegankelijk en starten om 14.30 uur. De data van de lezingen zijn 6 mei, 3 juni, 1 juli, 5 augustus en 23 september.

De eerste lezing is op zondag 6 mei om 14.30 uur (inloop 14.00 uur) en gaat over Maastrichts Aardewerk. Wim en Anke Meershoek zijn al 35 jaar verwoede verzamelaars en weten van alles te vertellen over dit boeiende stuk Limburgse geschiedenis. Bezoekers van de lezing kunnen Maastrichts Aardewerk van huis meenemen ter beoordeling en taxatie. Een vorm van ‘Tussen Kunst en Kitsch’. De toegang is vrij en in de pauze krijgt men een kopje koffie of thee. Het Streekmuseum is tot 17.00 uur open en de entree is gratis.

Vooraf aanmelden kan via: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl of telefonisch: 0180- 514 866. Adres: IJsseldijk 312 in Krimpen aan den IJssel.

Advertisements

De onderwerpen van de komende lezingen zijn:
– 3 juni, Over de Toonbank – over de verdwenen middenstand in Krimpen a/d IJssel door Adri Liedorp van de Historische Kring Krimpen
– 1 juli, Over bijen en honing – door Franca Burger van Imkerij De Nesse
– 5 augustus, Tegels en tegeltableaus in het Streekmuseum door Herbert van den Berge
– 23 september, Archeologie en bodemvondsten uit Krimpen a/d IJssel e.o. door Paul in het Veld van de Werkgroep Archeologie Krimpen

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

06-05-2018 12:25