Zo.26-04: Expeditie planeet Konijnenkeutel

Op zondag 26 april is er de workshop Planeet Konijnenkeutel in de Chocoladefabriek Gouda. We gaan met een microscoop op expeditie en ontdekken dat de keutel van een konijn een mini-planeet vol met leven is. Wie op 26 april meedoet, ontdekt dat konijnenkeutels niet vies zijn, maar juist heel erg spannend! De workshop planeet Konijnenkeutel is voor kinderen van 8-12 jaar en wordt om 14, 15 en 16 uur gegeven.

 

De workshop is onderdeel van de themaprogrammering ‘Heeft Vroman Effect? waarbij we onderzoeken welk deel van Vroman in ons schuil gaat. Met diverse activiteiten, lezingen en workshops ademt de Chocoladefabriek in april, mei, juni de geest van Vroman. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekgouda.nl

Advertisements

 

Keutel-reisverslag

We bekijken konijnenkeutels eerst door een stereomicroscoop. Dan is er al meteen veel leven te ontdekken zoals schimmels en kleine diertjes die onder de microscoop wel monsters lijken. Met een speciaal keutel-reisverslag kun je ontdekken wat dit voor schimmels en diertjes zijn. Het keutel-reisverslag helpt je op weg. Toch kun je als ontdekkingsreiziger ook diertjes en schimmels ontdekken die nog niet op de kaart staan. Die kun je dan tekenen en op de kaart zetten. Belangrijk werk, want de kans is groot dat je nieuw leven op Planeet Konijnenkeutel ontdekt.

 

  • Locatie: Chocoladefabriek Gouda, Klein Amerika 20
  • Datum: zondag 26 april
  • Tijden: 14.00 uur; 15.00 uur; 16.00 uur
  • Entree: € 5,00
  • Leeftijdsindicatie: 8 tot 12 jaar;  max. 8 kinderen per workshop