Zo. 25-3: De Matthäus Missie & Passion in een middag te zien

Gouda – Avantgardist pur sang, Reinbert de Leeuw, dirigeerde Bachs Matthäus-Passion met het Nederlands Kamerkoor en Holland Baroque in 2016 en genoot een overweldigend succes. De Matthäus Missie, de documentaire van Cherry Duyns over de uitvoeringen, trok volle zalen en ontving zelfs de Kristallen Filmprijs. Op zondag 25 maart heeft iedereen de kans om deze bijzondere documentaire te zien én aansluitend van de concertfilm te genieten.

“Ik weet zeker dat het stuk anders moet klinken dan ik altijd heb gehoord” -Reinbert de Leeuw over de Matthäus-Passion.

78 jarige pianist, componist en dirigent Reinbert de Leeuw heeft zijn leven gewijd aan de moderne klassieke muziek, van Schönberg tot Oestvolskaya. Nu, aangekomen in de kromming van zijn levensboog draait hij zich om en strekt hij zijn armen uit naar Johann Sebastian Bach, naar de Matthäus Passion. Maandenlang heeft hij de partituur bestudeerd, onophoudelijk, obsessief. Hij heeft een missie, droomt van de Matthäus. Het liefst had hij al zijn andere concerten willen afzeggen. “Als ik mij de rest van mijn leven alleen nog maar met de Matthäus Passion zou moeten bezig houden, zou ik dat zo doen”, zegt hij. Filmmaker Cherry Duyns volgt Reinbert de Leeuw vanaf de eerste repetitiedagen met orkest, koor en solisten tot de aangrijpende uitvoering in de Amsterdamse Nieuwe Kerk. Een film over het mysterie van muziek, de betovering. Over de bezieling van musici. Over ontroering. Over de onstuitbare bevlogenheid waarmee Reinbert de Leeuw opgaat in Bach’s monumentale werk.

Advertisements

Bachs Matthäus Passion o.l.v Reinbert de Leeuw
In vervolg op de succesvolle documentaire De Matthäus Missie is nu de integrale uitvoering van de Matthäus Passion te zien. Met zijn ongelofelijke liefde voor – en verbluffend heldere visie op dit stuk, leidt Reinbert de Leeuw Holland Baroque en het Nederlands Kamerkoor door zijn interpretatie van dit magnum opus. Geniet van een aangrijpende uitvoering in De Nieuwe Kerk met solisten Joanne Lunn (sopraan), Delphine Galou (alt), Christopher Watson (tenor), Tomáš Král (bas), Andreas Wolf (Christus), Benedikt Kristjánsson (evangelist), Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en het Roder Jongenskoor.

Aanvang 11.15 uur, tickets 14,50 euro. Bezoekers kunnen ook alleen naar de concertfilm Matthäus Passion om 13.00 uur. Tickets daarvoor zijn 10 euro. Het kopen van kaartjes kan online via www.cinemagouda.nl, bij de kassa aan de Burgemeester Jamessingel of telefonisch via 0182-527 773.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl