Zo. 25-11: Laat vandaag gratis je bandenspanning controleren

Uit onderzoek blijkt dat meer dan zestig procent van de automobilisten zonder het te weten met te zachte autobanden rijdt. Terwijl banden met de juiste spanning veiliger, zuiniger en beter voor het milieu zijn. Door een optimale bandenspanning worden de brandstofkosten teruggebracht en het milieu minder belast. Bovendien wordt er meer dan 75 kilo CO2-uitstoot per auto per jaar bespaard. Dat is net zoveel als de uitstoot van 100 keer douchen met warm water.

Gratis de banden laten checken

Om automobilisten bewust te maken van de voordelen van de juiste bandenspanning, organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in heel Nederland speciale actiedagen. Op verschillende plaatsen controleren bandenexperts autobanden en brengen deze op de juiste spanning. Zondag 25 november 2018 zijn ze de hele dag aanwezig op het parkeerterrein van bouwmarkt Gamma in Gouda.

Altijd de goede gegevens bij de hand

Met professionele apparatuur zullen de bandenexperts de hele dag kosteloos autobanden controleren en oppompen. Als bewijs ontvangt iedere automobilist een kaartje met sticker met de correcte bandenspanning en een duidelijke uitleg hoe je zelf de banden op spanning houdt. De sticker kan op een herkenbare plek worden geplakt zodat altijd de juiste gegevens onder handbereik zijn.

Advertisements
Check elke twee maanden

De helft van alle Nederlanders checkt zijn bandenspanning minder dan 3 keer per jaar, terwijl iedere twee maanden wordt aanbevolen. 42 procent weet dat bandenspanning het best gemeten kan worden wanneer de banden koud zijn, maar 20 procent denkt onterecht dat dit het beste kan als de banden warm zijn. Autobanden lopen langzaam leeg, ook als er weinig gereden wordt.

Laat zondag 25 november je bandenspanning controleren, dit kan van 10.00 tot 17.00 uur op het parkeerterrein van bouwmarkt Gamma, Elburgplein 7 in Gouda.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

25-11-2018 09:00