Zo.23-11: Preek van de Leek door Harmen van Straaten

Op zondag 23 november preekt (kinderboeken-)schrijver en illustrator Harmen van Straaten tijdens de 2e Goudse Preek van de Leek van dit seizoen. Harmen van Straaten is opgegroeid in Gouda, heeft warme herinneringen aan de stad en voelt zich er altijd thuis. Als thema voor zijn lekenpreek heeft hij dan ook gekozen voor het thema ‘thuiskomen’. Wat betekent het om ergens thuis te zijn of juist je thuis te verliezen?
Hierover (s)preekt Harmen van Straaten omlijst door vrolijke en melancholische muziek.

De Goudse Preek van de Leek is inmiddels een beproefd concept. Bekende Gouwenaars -uit de wereld van kunst en cultuur, politiek, sport of het
bedrijfsleven- betreden de preekstoel. Binnen het format van een kerkdienst preken ze over wat hen inspireert. Eerdere prekers in eerdere seizoenen waren onder andere Gerard de Kleijn, Tania Kross, Mohammed Mohandis, Jaap Mulder en Willem Hesseling.

De Goudse Preek van de Leek is een initiatief van de Federatie Gouda, een geloofsgemeenschap die haar inspiratie vindt daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken. Een lekenpreek begint om 16.00 uur in de St. Joostkapel (Lage Gouwe 134) en duurt ongeveer een uur. Net als bij een normale kerkdienst is de toegang vrij en is reserveren niet mogelijk.
Na afloop wordt er geborreld in de Koffiefabriek.

Advertisements