Zo.22-03: Lezing over "Kwetsbaar leven"

22 MAART 2015 in de Agnietenkapel te GOUDA, Nieuwe Markt 100:

Prof.dr. Christa Anbeek over
 
“KWETSBAAR LEVEN – En hoe theologie de 21e eeuw kan overleven”
 

Onder de noemer ‘zingeving’ organiseert het Agnietenconvent een serie lezingen over de vraag wat het menselijk leven betekenis geeft.

Advertisements

Op zondag 22 maart is bij ons Christa Anbeek te gast, die in 2014 de Theologie Publicatieprijs won met haar boek De berg van de ziel, dat ze samen met Ada de Jong schreef. Ze vertelde daarover bijvoorbeeld in het VPRO-programma Boeken van Wim Brands.

Anbeek koppelt hedendaagse verhalen over kwetsbaarheid aan het brede palet van de theologie. Voor de IKON-tv zei ze daarover: ‘Wij zijn fundamenteel afhankelijk van elkaar, en kwetsbaarheid is geen tekort maar juist een waarde in het bestaan.’

Religies zijn zoektochten, de route gaat langs de oervragen van het bestaan. We zijn benieuwd naar de vindplaatsen die Christa Anbeek ons aanreikt en waarover wij met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Professor Christa Anbeek is hoofddocent existentiële en levensbeschouwelijke reflectievaardigheden aan de Universiteit voor Humanistiek en bijzonder hoogleraar remonstrantse  theologie aan de Vrije Universiteit.

De bijeenkomst begint om 11.30 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur.

De toegang is vrij.