Zo.20-09: Ontdek de nacht in het Bentwoud

Wandel op zaterdagavond 19 september van 21.30 uur tot 23.30 mee met de boswachter van Staatsbosbeheer door het donkere Bentwoud. We gaan op zoek naar de nachtdieren in het Bentwoud. Ervaren nachtvlinderaars tonen de nachtvlinders, met een bat- detector worden de geluiden van de vleermuizen hoorbaar en in de stilte hopen we ook uilen tegen te komen tijdens de wandeling. Afhankelijk van het weer zullen de dieren zich laten zien of horen.

De route voert door het gebied onder de golfbaan Bentwoud. We struinen over smalle paadjes door de beplanting, langs de sloten, en over het open veld. Voorzichtig in een rustig tempo om niet te struikelen, uit te glijden, of tegen een boom op te lopen. Zoveel mogelijk zonder zaklamp om de avond goed te ervaren.

Trek stevige schoenen of laarzen en warme kleding aan. De wandeling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12. Oudere kinderen onder begeleiding van een volwassene. Zaklamp mag mee maar niet altijd aan. Na aanmelding ontvangt u de gegevens van de startplaats.
De kosten voor de excursie zijn €5,- per persoon. Er kunnen maximaal 20 personen mee in verband met de veiligheid, maar ook om de stilte te kunnen ervaren.
Verplicht opgeven via excursieshaaglanden@staatsbosbeheer.nl

Advertisements

Ontdek de nacht in het Bentwoud:
Datum: zaterdag 19 september
Tijd: 21.30 – 23.30 uur
Startplaats: Parkeerplaats Bentwoud
Kosten: €5,- voor volwassenen en kinderen boven de 12 jaar
Aanmelden: VERPLICHT AANMELDEN via excursieshaaglanden@staatsbosbeheer.nl
Tip: Warme kleding, stevige schoenen of laarzen
De wandeling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12. Oudere kinderen onder begeleiding van een volwassene.