Zo.19-07: Rouwcafé “Rouw en Vakantie” bij Boek en Troost

Zondag 19 juli om 15:00 uur organiseert de Stichting Boek en Troost een rouwcafé met als thema “Rouw en Vakantie – van verdriet kan je geen vakantie nemen?” In de ‘winkel’ van Boek en Troost aan de Lange Tiedeweg 69 in het centrum van Gouda kunnen lotgenoten na een korte inleiding met elkaar in gesprek gaan over dit thema. Zoals elke derde zondag vindt ook dit rouwcafé plaats onder het genot van een kop koffie, thee of een glaasje. Tijd: 15.00 – 17.00 uur Entree: € 5 (incl. drankjes). Aanmelden: info@boek-en-troost.nl of loop even binnen bij één van de vrijwilligers tijdens de openingstijden van de ‘winkel’ (maandag- t/m zaterdagmiddag, van 14.00-17.00 uur).

Voor wie pas op het laatste moment kan beslissen, wordt er graag een stoel bij geschoven. Meer informatie is te vinden op de website: www.boek-en-troost.nl

Wat is Boek en Troost?
Stichting Boek en Troost biedt ruimte voor rouw op verschillende manieren:
De ‘winkel’ van Boek en Troost: een gastvrije plek voor mensen, die iemand door de dood verloren hebben (volwassenen en kinderen). Een ruimte met boeken, poëzie en prentenboeken over sterven, rouw, troost en spiritualiteit. Een plek waar tijd is voor een kop koffie of thee, het inkijken van een boek of voor een gesprek met één van de vrijwilligers. Zie het als een pleisterplaats voor lotgenoten. Boek en Troost hoopt de bezoekers door de boeken of door aandacht tot troost te kunnen zijn. Je vindt er ook ingelijste teksten te koop van Inez Meter, ereburger van de stad Gouda waarvan de opbrengst ten goede komt aan de stichting Boek en Troost.

Advertisements

Rouwcafés
Iedere derde zondag van de maand wordt er een Rouwcafé georganiseerd met een steeds wisselend thema. De plek waar lotgenoten elkaar, in een ongedwongen sfeer, kunnen ontmoeten. Wij stellen ons daarbij voor dat zij, naar aanleiding van een verhaal, een gedicht of een muziekuitvoering, met elkaar in gesprek raken over dat, wat hen daarin aanspreekt. En wellicht kan dit het begin zijn van het samen delen, van het verdriet.