Zo.18-01: Reggaeband Fiyah Nation Band in Cultureel Café Ammerstol

Zondag 18 januari a.s. treedt reggaeband Fiyah Nation Band samen met reggaezangeres Empress Black Omolo op in Cultureel Café Ammerstol.
Wie niet zo bekend is met de reggaemuziek denkt bij reggae al gauw aan de muziek van Bob Marley. Maar ook in Nederland wordt fantastische reggaemuziek geproduceerd en we zijn er dit seizoen in geslaagd om een geweldige reggaeband te boeken, de Fiyah Nation Band. Deze band begon in 2009 als backing band na een splitsing uit de Renaissance band – Ziggi’s begeleidingsband met wie zij een aantal jaren hebben getourd door heel Europa. Het hoogtepunt tijdens deze periode was de 3 weken lange tour met Gentleman, een Duitse reggaezanger die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van grootste reggaesterren.
De nu zelfstandige Fiyah Nation Band heeft sinds de splitsing aan de weg getimmerd en samen gewerkt met Top Jamaicaanse namen zoals o.a. Marlon Asher, Ras Shiloh en Jamelody. Ook hebben zij samengewerkt met Nederlandse Artiesten zoals Smiley, Black Prophet, Kenny B, Kendread en Tribute 2 Bob Marley. Afgelopen zomer speelden ze zeer succesvol op de Zwarte Cross. Om het feest helemaal compleet te maken treedt ook Express Black Omolo op. Een van oorsprong Kenyaanse reggaezangeres die vanaf 1995 is opgegroeid in Nederland. Vorig jaar heeft ze getourd door Europa en o.a. opgetreden op het Amsterdamse reggaefestival. Ze brengt positieve muziek die je niet onberoerd laat. Dit jaar hoopt ze haar eerste album uit te brengen. Echte reggae liefhebbers en andere muziekfans kunnen niet om deze middag heen onder het motto: Rastaman come nice updi dance! Aanvang 16.00 uur. De zaal is open vanaf 15.30 uur en de entree zoals altijd maar € 5,-