Zo.18-01: Preek van de Leek door Hugo van den Hoek Ostende

Op zondag 18 januari preekt Hugo van den Hoek Ostende tijdens de 3e Goudse Preek van de Leek van dit seizoen. Hugo van den Hoek Ostende is directeur van Kunstpuntgouda en Cultuurhuis de Garenspinnerij. Het thema van de lekenpreek is ‘meerstemmigheid’.

De Goudse Preek van de Leek is inmiddels een beproefd concept. Bekende Gouwenaars -uit de wereld van kunst en cultuur, politiek, sport of het
bedrijfsleven- betreden de preekstoel. Binnen het format van een kerkdienst preken ze over wat hen inspireert. Eerdere prekers in eerdere seizoenen waren onder andere Gerard de Kleijn, Tania Kross, Mohammed Mohandis, Jaap Mulder en Willem Hesseling.

De Goudse Preek van de Leek is een initiatief van de Federatie Gouda, een geloofsgemeenschap die haar inspiratie vindt daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken. Een lekenpreek begint om 16.00 uur in de St. Joostkapel (Lage Gouwe 134) en duurt ongeveer een uur. Net als bij een normale kerkdienst is de toegang vrij en is reserveren niet mogelijk.
Na afloop wordt er geborreld in de Koffiefabriek.
Op facebook.com/goudsepreekvandeleek is meer informatie te vinden.

Advertisements