Zo.18-01: IJslandse band brengt magie naar So What!

De IJslandse band Rökkuro komt zondag 18 januari naar So What! De band staat bekend om haar melancholische en sprookjesachtige geluid. De deur gaat om 21.00 uur open. Kaarten kosten 5 euro voor leden en 7 euro voor niet-leden.
Rökkuro werd in 2006 in Reykjavík opgericht waarna vooral hun tweede album ‘Í Annan Heim’ in de schijnwerpers stond. Maar liefst meer dan 100 weken prijkten ze in de IJslandse charts en het album kreeg goede kritieken van internationale media zoals NME en Clash Magazine. Rökkurró’s betoverende melodielijnen zijn hier doeltreffend, terwijl de fragiele en rustgevende stem van zangeres Hildur Kristín Stefánsdóttir een unieke warmte geeft in hun dromerige totaalgeluid.
Op 27 oktober 2014 kwam hun derde wapenfeit uit, genaamd ‘Innra’, waarin een kleine switch is te zien in het muzikale pallet. Er wordt namelijk voor het eerst grotendeels Engelstalig gezongen en de cello maakt tijdelijk plaats voor meer synths en elektronische avontuurtjes met gelaagde percussie. Gelukkig blijven de IJslandse liedjes en de sterke emotionele kern in het geluid volop aanwezig. Verwacht daarom een meeslepend mooi concert dat zomaar eens één van de laatste keren zou kunnen zijn in een bescheiden zaal, zoals die van So What! Kijk voor meer informatie op www.so-What.nl of www.facebook.com/sowhatgouda.