Zo.15-03: Opening solo-expositie Marie-Louise Wijsmuller

Van 10 tot en met 29 maart exposeert Marie-Louise Wijsmuller bij de Firma Van Drie. Zij maakt figuren geïnspireerd door mens en dier en werkt met textiel, metaal en keramiek. Wijsmuller: “Ik houd van de kleurenrijkdom en aaibaarheid van textiel, het imposante en stoere van metaal, de uitdrukkingskracht en gewilligheid van klei.”

“Het materiaal dat ik kies heeft invloed op het werkproces en voegt een essentie toe aan het beeld dat ik wil creëren. Hoe dan ook ben ik altijd op zoek naar een verbinding tussen de uiterlijke en innerlijke wereld.”

 

Advertisements

De opening van de tentoonstelling is op zondag 15 maart om 13.30 uur door Joris Wijsmuller, wethouder van Cultuur te Den Haag. In het kader van de tentoonstellng zijn er op de vrijdagavonden de volgende activiteiten geprogrammeerd:
Vrijdag 13 maart: de documentaire ‘Alphabet’ van regisseur Erwin Wagenhofer.

Vrijdag 20 maart: interview met de kunstenares zelf.
Vrijdag 27 maart: performance ‘Vogelvrij’ door beeld- en bewegingstheater Jade, bestaande uit exposant Marie-Louise Wijsmuller en Aike Voets.

De vrijdagavondactiviteiten zijn gratis toegankelijk, aanvang 20.30 uur.

De tentoonstelling is op alle dagen, met de uitzondering van de maandag, vrij toegankelijk van 12.00 tot 17.00 uur in pand Roodbol, Achter de Kerk 13 te Gouda.

marie-louisewijsmuller