Zo.15-02: Rouwcafé "Opruimen?"

Rouwcafé Opruimen?” bij Boek en Troost in Gouda

Zondag 15 februari om 15:00 uur organiseert de Stichting Boek en Troost, die deze maand precies 1 jaar bestaat, een rouwcafé met als thema “Opruimen? – Hoe en wanneer neem je afscheid van spullen van je dierbare(n)?“. Na een inleiding door Anja Poleij (professional organiser en ervaringsdeskundige) kunnen lotgenoten in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek gaan over dit onderwerp. Dit alles onder het genot van een kop koffie, thee of glas wijn. De bijeenkomst wordt gehouden in de winkel van Boek en Troost aan de Lange Tiedeweg 69 in het centrum van Gouda.

Tijd: 15.00 – 17.00 uur Entree: € 5 (incl. drankjes)

Advertisements

Aanmeldeninfo@boek-en-troost.nl of loop even binnen in de ‘winkel’ (maandag- t/m zaterdagmiddag, van 14.00-17.00 uur). Voor wie pas op het laatste moment kan beslissen wordt er graag een stoel bij geschoven.  Meer informatie is te vinden op onze websitewww.boek-en-troost.nl

Wat is Boek en Troost?

Stichting Boek en Troost biedt ruimte voor rouw op verschillende manieren:

De ‘winkel’ van Boek en Troost: een gastvrije plek voor mensen, die iemand door de dood verloren hebben (volwassenen en kinderen). Een ruimte met boeken, poëzie en prentenboeken over sterven, rouw, troost en spiritualiteit. Een plek waar tijd is voor een kop koffie of thee, het inkijken van een boek of voor een gesprek met één van de vrijwilligers. Zie het als een pleisterplaats voor lotgenoten. Boek en Troost hoopt de bezoekers door de boeken of door aandacht tot troost te kunnen zijn.

Rouwcafés: Iedere derde zondag van de maand wordt er een Rouwcafé georganiseerd met een steeds wisselend thema. De plek waar lotgenoten elkaar, in een ongedwongen sfeer, kunnen ontmoeten. Wij stellen ons daarbij voor dat u, naar aanleiding van een verhaal, een gedicht of een muziekuitvoering, met elkaar in gesprek raakt over dat, wat u daarin aanspreekt. En wellicht kan dit het begin zijn van het samen delen, van uw verdriet, met die ander.