Zo.14-09: Lezing over de geheimen van een echte Rembrandtets

Op zondag 14 september geeft conservator Erik Hinterding een lezing over de etsen van Rembrandt die momenteel in Museum Gouda te zien zijn.
Kunsthistoricus Erik Hinterding is Conservator Prenten bij het Rijksmuseum en één van de grootste kenners op het gebied van Rembrandts etsen. Hij deed jarenlang onderzoek naar het enorme prentenoeuvre van Rembrandt en schreef er verschillende standaardwerken over. Bij de etsen zie je het ontstaan in de verschillende staten, fases van zijn werk. Rembrandt verkocht die verschillende staten ook, waardoor je kunt zien wat hij aan het doen is. Hinterding maakt u attent op bijzondere of opvallende details en gaat ook in op de Bijbelse prenten die in Museum Gouda centraal staan.
De lezing duurt van 15.30 tot 16.30 uur en vindt plaats in het Ruim van Museum Gouda. De lezing is gratis toegankelijk, u betaalt wel museumentree (€ 10,- of € 2,- met Museumkaart). Informeert u via rondleidingen@museumgouda.nl of er nog plaats is. Op de dag zelf kunt u het beste naar de museumkassa bellen.