Zo.13-09: ‘Juf Félice en Trio Krul’ in het Cultuurhuis Garenspinnerij

Gouda: Op zondagochtend 13 september is het Cultuurhuis Garenspinnerij voor heel even het terrein van (zeer) jonge kinderen. Speciaal voor hen is het gezelschap ‘Juf Félice en Trio Krul’ naar Gouda gehaald. Dit nog relatief jonge kamermuziekensemble verovert, met haar vertolking van klassieke muziek voor de allerjongsten, in snel tempo de harten van kinderen en hun ouders! ‘Met klassieke muziek kun je niet vroeg genoeg beginnen’, aldus de 4 dames van ‘Juf Félice en Trio Krul’.

Daarom is daar nu de hartveroverende en vrolijke voorstelling ‘Een viool voor Boeffie’ voor 1-6 jarigen en het interactieve babyconcert voor 0 – 1,5 jarigen. De babyvoorstelling is een luister- , kijk- en meespeelervaring (met schudeitjes) voor de allerjongsten, die binnen de kring van ouders en musici heerlijk vrij mogen bewegen en dansen.

In ‘Een viool voor Boeffie’ is Boeffie (handpop) op zoek naar een viool, hij wil zielsgraag met de dames musici mee spelen. Maar…zonder viool is dat een beetje lastig. In een vrolijke zoektocht probeert hij ‘zijn’ viool te vinden. Er wordt wat afgetimmerd en gezaagd om misschien wel een eigen viooltje te bouwen? Wie zal het zeggen, wel zeker is dat er ook een zingende zaag valt te beluisteren. Benieuwd of Boeffie zijn viool vindt? Kom het beluisteren in het Cultuurhuis Garenspinnerij.

Advertisements

Wat knap gedaan is bij het ontwikkelen van deze voorstellingen, is dat de musici/acteurs precies de goede ‘snaar’ weten te raken bij het publiek. In een warm en kleurrijk decor van attributen en kleding ,verplaatsen de musici zich staande met hun instrument. Dit levert een verrassende dynamiek op. Bijzonder is het dat de musici er dan ook nog in slagen om al het repertoire, met klassieke werken van Mozart, Tchaikovsky, Saint- Saëns en Beethoven, uit het hoofd te spelen!

Locatie: Cultuurhuis Garenspinnerij | Turfsingel 34 A | 2802 BC Gouda | T (0182) 52 72 38

Datum: Zondag 13 september 2015

Aanvang: Babyconcert 9:45 – 10:15 | Een viool voor Boeffie 10:30 – 11:30 (inclusief meet & greet met musici en instrumenten) | Babyconcert 12:00 – 12:30 | Zaal open: 9:15 uur

Entrée: Vanaf € 7,50 per persoon