Zo. 11-3: Hazensafari in het Bentwoud

Benthuizen – Wandel mee met de boswachter op zondagochtend 11 maart van 9.30 tot 12.00 uur, tijdens de Hazensafari in het Bentwoud. Dit gebied met open graslanden en dichte begroeiing, is het perfecte leefgebied van een oer-Hollandse bewonder, de haas! Meld je snel aan op www.staatsbosbeheer.nl/Bentwoud

Nu het voorjaar aanbreekt krijgen de hazen de kolder in hun kop. De open velden zijn veranderd in een groot strijdtoneel, of beter gezegd, een boksring, het is rammeltijd! Iedere ochtend en namiddag rennen deze bikkelharde dieren onvermoeid achter elkaar aan, waarbij ze elkaar regelmatig in de haren vliegen en delen daarbij ook zonder problemen rake klappen uit.

Heb je de hazen zelf nog nooit gezien en wil je ze graag zien, of wil je meer leren van deze stoere bewonder van het Bentwoud? Meld je dan aan voor de hazensafari! Onder begeleiding van de boswachter doorkruis je het gebied op zoek naar hazen en hun sporen. Garantie op het zien van een haas kunnen wij niet geven, het is en blijft de natuur, en die is niet te plannen! Hazen hebben namelijk een perfecte schutkleur waardoor ze heel makkelijk compleet in hun omgeving op kunnen gaan. Maar goed, dat maakt het toch alleen maar spannender?!

Advertisements

Hazensafari in het Bentwoud:
Datum: zondagochtend 11 maart
Tijd: 9.30 tot 12.00 uur
Startplaats: Parkeerplaats Bentwoud-Noord, gelegen langs de Hoogeveense weg ter hoogte van de rotonde N209- N455. (Adres voor navigatie: Hoogeveense weg 57, 2731 LB Benthuizen)
Kosten: 2,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar (alleen onder begeleiding van een volwassene), 5 euro voor volwassen (let op, de wandeling is ongeveer 5 kilometer lopen)
Aanmelden: VERPLICHT AANMELDEN en vooraf betalen via de website van Staatsbosbeheer; http://www.staatsbosbeheer.nl/bentwoud
Tip: Laarzen of waterdichte schoenen zijn geen overbodige luxe! De wandeling is niet geschikt voor wandelwagens. Honden kunnen niet mee, ook niet aan de lijn.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl