Zo. 10-03: Filomena Women’s Choir o.l.v. Drew Santini David Schlaffke, orgel & piano

Traditiegetrouw organiseren de Haastrechtse Kring en Podium Oudewater ook dit jaar weer gezamenlijk het Kloosterconcert.

Dit jaar is gekozen voor Filomena Eomen’s Choir. De Canadese zanger/dirigent Drew Santini droomde al langer van een amateur projectkoor met vrouwen die op hoog niveau kunnen zingen en musiceren.
In het voorjaar van 2018 lukte het hem een goede (én gezellige) groep zangeressen uit Den Haag en omstreken bij elkaar te krijgen. Stuk voor stuk zangeressen met jarenlange ervaring in koor- en solozang en zangtechniek Met het concert duikt Filomena in de 19e eeuw en onderzoekt het een aantal pareltjes uit de klassieke koormuziek van die eeuw, speciaal geschreven voor vrouwenkoor.
Centraal staan Drei geistliche Chöre van Johannes Brahms, Drei Motetten van Felix Mendelssohn Bartholdi en Ständchen van Schubert.
Naast andere werken van Brahms (Ave Maria) en Mendelssohn (O beate et benedicta, Lift thine eyes) klinkt er ook muziek van Joseph Rheinberger (Salve Regina) en drie Romanzen für Frauenstimmen van Robert Schumann.

Zoals u van ons gewend bent is er na afloop van het concert een gezellige nabeschouwing in d’Oude Refter van het Klooster.

Advertisements


Waar:                         St. Gabriëlkerk van het Passionistenklooster, Provinciale weg 62, Haastrecht

Aanvang:      15.00 uur

Toegang:       € 15, -, € 12,50 voor donateurs van de Haastrechtse Kring (NB: dit tarief geldt alleen in de voorverkoop: NL14RABO0118564455 t.n.v. de penningmeester Haastrechtse Kring), Jongeren tot 15 jr. gratis, CJP € 7,50.

Kaartverkoop\meer informatie:

10-03-2019 09:00