Zo. 08-03: Open Deur Dienst met Les Chantres met Edward de Kam

Op 8 maart is er een Open Deur Dienst in De Ringvaartkerk, Ringvaartlaan 16 in Nieuwerkerk a/d IJssel. In deze dienst zal christelijk gemengd koor Les Chantres uit Papendrecht haar medewerking verlenen. Les Chantres (lè sjantre) is Frans voor ‘de voorzangers’. Want dat is wat het koor doet. Maar aan de andere kant zingen ze het lied vóór, zodat u mee kunt genieten of zingen.

Hans van Blijderveen, nu al ruim 25 jaar verbonden aan Les Chantres als dirigent, weet het koor steeds opnieuw enthousiast te maken en ook steeds weer te laten groeien.

Het genre van Les Chantres is niet in één woord te omschrijven. Het koor zingt nu tijdens optredens vooral praise- en gospelachtige nummers, uit bijvoorbeeld musicals uit Amerika. Maar door de ‘The New Messiah’ slaat Les Chantres weer een hele andere weg in. Een eigen weg, door middel van een bewerking op het bekende stuk van Händel.

Advertisements

Tijdens deze dienst zullen bekende liederen door het koor of door solisten van Les Chantres worden uitgevoerd. Het koor wordt begeleid door een combo.

Edward de Kam uit Driebergen gaat in deze dienst voor. Edward de Kam is 20 jaar algemeen directeur geweest van Youth for Christ. Momenteel is hij directeur van het Flevo festival en van New Wine, een jonge organisatie die kerkelijke gemeenten willen ondersteunen in een geestelijke vernieuwing van de kerkelijke gemeente.

De samenzang begint om 16.50 uur.

08-03-2020 09:00