Zo.07-05: Fietspuzzeltocht

‘Fietsen in het groen’, zondagmiddag 7 juni 2015 (20 of 35 km)
Soroptimistclub Gouda e.o. organiseert een fietspuzzeltocht in Het Groene Hart langs de mooiste plekjes, met gezellige stops!

Het goede doel: project Syrië ‘Back to School’

Startlocatie : op een sfeervolle plek in het centrum van Gouda
Starttijd : 13.00 – 13.30 uur
Finish : 17.00 – 17.30 uur, met prijsuitreiking
Deelname : € 15, – pp/€ 5,- kinderen t/m 15 jaar
Inschrijving/info : meedoeninhetgroen@gmail.com
Parkeren is op reservatie mogelijk in de buurt van de startlocatie, bij NS Centraal in Gouda (waar fietsen te huur zijn) en op parkings zoals Klein Amerika.

Advertisements

De finish is op een mooie groene privélocatie in het buitengebied, dichtbij Gouda. Hier worden de prijzen uitgereikt en wacht elke deelnemer een drankje met hapje.

Project Syrië ‘Back to School’
Op de beëindiging van het conflict kunnen we geen invloed uitoefenen, maar als Soroptimisten willen we onze ogen niet sluiten voor de situatie. Met name voor vluchtelingkinderen ontbreekt het aan structuur en een veilige plek. Daarom werken Soroptimistclubs en UNICEF NL samen aan de bouw van scholen voor kinderen uit Syrië, die in Turkije buiten de kampen wonen. Als enige organisatie heeft Unicef NL toestemming gekregen van de Turkse overheid om onderwijsprogramma’s te ontwikkelen.

Met dit doel is het project Syrië ‘Back to School’ opgezet. Het loopt drie jaar, tot en
met 2016. Elk jaar zullen Soroptimistclubs € 100.000,- bijdragen.

De fietspuzzeltocht is een leuke manier om een steentje bij te dragen aan dit zinvolle project. De leden van club Gouda e.o. hopen vele fietsers, van 7 tot 77 jaar, te kunnen inschrijven.
Info: www.soroptimist.nl; download flyer op syrieback2school.weebly.com