Za.07-02: Winterwandeling in natuurgebied Willeskop

Geniet en ontdek de wintergasten in een prachtig gebied!

Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met Más Mik@deHaan op zaterdag 7 februari vanaf 13:30 uur een speciale wandeling in het natuurgebied Willeskop te Benschop. Het is niet meer nodig om voor een wilderniservaring naar het “buiten” land te gaan.

Langzaam worden de dagen weer iets langer. Het kan guur en winderig zijn of een stralende vriesdag. Echt winter dus. Willeskop is het enige stukje moeras dat er in de wijde omgeving te vinden is. Tijdens de wandeling, die voert over eeuwenoude houtkades, vertelt de Groene Hart gids het geheim van deze prachtige plek. Hoe is het gebied ontstaan met zijn veelzijdige natuur? Ontdek welke wintergasten uit het noorden zijn gearriveerd en hier rust en voedsel zoeken. Het is een drukte van belang dat spectaculaire beelden oplevert.

Advertisements

Verzamelen vanaf 13:15 uur op “Boerderij de Haan” aan de Beneden Noordzijde 408 in Benschop. De Groene Hart gidsen verwelkomen de deelnemers met koffie of thee en houden om 13:30 uur een korte inleiding. De wandeling voert eerst door het weiland tot aan de houtkade. Daar heeft u vanaf de uitkijktoren een prachtig zicht op het totale gebied. Vandaar loopt u rondom de plas over een eeuwenoude houtkade met mooi zicht op al het vogelleven. Om plm. 16:00 uur bent u weer terug. Deelnemers dienen zich aan te melden via www.groenehartcentrum.nl of via 06-23774925 (tijdens kantooruren). De kosten zijn, inclusief koffie, thee of limonade bij aankomst, € 8,00 voor deelnemers vanaf 12 jaar en € 3,00 voor kinderen tot 12 jaar. Goede wandelschoenen en een verrekijker verhogen het wandelgenot.