Zo. 01-12: 4e Circus van Sinterklaas: IJzersterke familieshow in de Goudse Schouwburg!

Voor de vierde keer op rij haalt producent Kevin van Geet een internationaal circusgezelschap naar Gouda, om het publiek te betoveren met een wervelend circusspektakel. Natuurlijk is de hoofdrol weggelegd voor Sinterklaas en zijn pieten, die samen met bekroonde artiesten een anderhalf uur durende familievoorstelling presenteren.

De eerste twee jaar vond het Circus van Sinterklaas plaats in een tent op de Markt en bij Goudasfalt. Afgelopen jaar is de keus gevallen op de Goudse Schouwburg als locatie, en dat tot volle tevredenheid. Volop comfort voor het publiek – en minder logistieke moeilijkheden dan met een losse tent, verwarming, wagens en cateringvoorzieningen.

Voor slechts één dag is een grote crew van Pieten, internationale topartiesten, backstage- medewerkers en natuurlijk Sinterklaas uitgenodigd om naar Gouda te komen, en hier samen met het publiek een geweldig feest te bouwen. De organisatie ligt in handen van Kevin van Geet, met zijn 26 jaar altijd nog de jongste circusdirecteur van Europa!

Advertisements

Het publiek kan genieten van bijzonder getalenteerde circuspieten die hun kunsten vertonen als balansartiest, jongleur, diabolo-kunstenaar of ijzersterke acrobaat. Natuurlijk ontbreekt de klassieke circusdirecteur en een vrolijk hondennummer niet. Het is immers écht circus, ook al vindt de show plaats in de Schouwburg. Achter deze Pieten gaan in werkelijkheid professionele artiesten schuil, afkomstig uit Oekraïne, Denemarken, Duitsland en Nederland. En Spanje natuurlijk, want daar begon de reis van de Sint ook dit jaar weer.

Overzicht van de acts

  • –  Michaël Betrian – diabolo (Nederland)
  • –  Duo Paschenko – krachtacrobaten (Oekraïne)
  • –  Melenzias met zijn vrolijke groep honden – Duitsland
  • –  David Sosman – jongleur met stuiterballen (Denemarken)
  • –  Pavlo & Vadym – comedy acrobatiek
  • –  Sinterklaas en zijn Pieten als rode draad door de hele show.De voorstelling (let op: slechts één uitvoering) vindt plaats in de Goudse Schouwburg op zondag 1 december, aanvang 13.00 uur. Kaartverkoop via de Schouwburgkassa, per telefoon 0182-513 750 of online via www.goudseschouwburg.nl

    De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de ondernemers uit de Goudse binnenstad.

 

01-12-2019 09:00