‘Zilver Lindi Korpelshoek NK Taekwondo!’

Almere/Waddinxveen – Op zondag 18 januari jl. vonden in het topsportcentrum in Almere de Nederlandse Kampioenschappen Sparring plaats. Lindi Korpelshoek van Jitae Taekwondo & Boksen pakte zilver bij de meisjes junioren!

Lindi maakte haar debuut in de nieuwe leeftijdsklasse (15 t/m 17 jaar) bij de junioren tot 49 kg. In deze Olympische discipline werd gestreden met het electronische borstpantser en helm van Adidas zodat punten optimaal geregistreerd worden. In een spannende finale begon Korpelshoek door gebrek aan wedstrijdritme wat onzeker en kwam door 2 straffen achter met 1-3. In de 2e en laatste ronde van elk 2 minuten moest ze risico nemen en pas in de laatste seconden scoorde haar tegenstander Mathilde Prins een knappe hoofdtreffer zodat Lindi met 1-6 het zilver restte! Derhalve een knappe prestatie in deze sterke klasse.

De 15-jarige Lindi Korpelshoek is gestart met taekwondo in 2005 bij Jitae en nam deel aan vele (inter)nationale toernooien in de Olympische discipline ‘sparring’. Lindi behaalde reeds twee maal zilver op de Nederlandse Kampioenschappen Sparring bij de aspiranten, behaalde haar 1e dan zwarte band in juni 2013 en in december 2014 haar 2e dan.

Advertisements