Zes turners TOOS naar landelijke finale

In het weekend van 28 en 29 maart werden de halve finales van de Nederlandse Kampioenschappen voor herenturnen georganiseerd. Het ETEC TOOS Turn Team was met vijftien turners vertegenwoordigd, waarvan zes zich kwalificeerden voor de landelijke meerkampfinale.

Bij deze halve finales lagen per categorie twaalf startbewijzen klaar voor de meerkampfinale. Steijn Verhorik kwam in categorie Pupil 9 tekort voor een plek bij de beste twaalf. Hij eindigde als 25e.

TOOS turners Michael Stam en Davey Qualm kwamen uit in categorie Jeugd 8. Ook deze mannen redden het niet: Davey werd 23e en Michael 29e.

Stefano van Kesteren maakte het spannend in categorie Junior I – 5. Een fout op rek deed hem bijna de das om, maar hij kwam uiteindelijk met de schrik vrij en werd 12e en daarmee een startbewijs voor de landelijke finale.

Het ETEC TOOS Turn Team had drie turners in categorie Senior 5: Richard Nobel, Luis Huisman en Swen van Diggele. Richard en Luis kwamen net te kort met hun 19e en 17e plaats. Swen kan zich opmaken voor de meerkampfinale met zijn mooie 8e plaats.

Jelle Versluis redde het niet in categorie Instap 10. Hij eindigde als 27e. Niels van der Sluis turnde in categorie Junior I – 6 een uitstekende wedstrijd en pakte met een 8e plaats een ticket voor de landelijke finale. Ook Bart Kerkhoven zich gaan klaarmaken voor de meerkampfinale. Hij werd 9e in categorie Junior II – 4.

De twee TOOS turners in categorie Senior 3 redden het niet. Jari van der Eijk werd 16e en zijn ploegmaatje Daan Koedoot kwam uit op een 14e plaats.

Tesnlotte kwamen drie heren van het ETEC TOOS Turn Team uit in categorie Senior 4. Farenty van Staveren werd 16e en is klaar voor dit wedstrijdseizoen. Boaz Floor redde het net, hij werd twaalfde. Hij gaat samen naar de Nederlandse Kampioenschappen met Bas van Agten die het goud voor zich opeiste.