Za. 6-10: Kwekersdagen bij PlantenTuin Esveld

Boskoop – Op zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 7 oktober van 12.00 tot 17.00 uur organiseert PlantenTuin Esveld de jaarlijkse kwekersdag. Ditmaal dus het hele weekend.

Aan het einde van het tuinseizoen nodigen we onze plantenvrienden uit om samen met ons de herfst te vieren. Op de kwekerij vindt u diverse stands die door hen bemand worden. De één geeft demonstraties, de ander vertelt vol passie over biologische rozen. Bovendien is er een wijnproeverij en met wat geluk staan de esdoorns in het park vol overgave hun herfstkleuren te showen, Kwekers en plantenspecialisten uit heel Nederland komen naar PlantenTuin Esveld in Boskoop. Zij willen u als tuinier tijdens de kwekersdag mee nemen in hun passie voor tuinplanten.

De deelnemers aan dit evenement beslaan het hele plantenspectrum. Om willekeurig te beginnen rozenkwekerij de Bierkreek met zijn biologisch gekweekte rozensoorten. Uit onze eigen straat komen deelnemers Smits met zaden. Dan de bijzondere planten van Paul Shirley, planten die je (zeer waarschijnlijk) niet kent. De zeldzame heesters van de kwekerij van Mark & Anne Bulk (niet op zondag). P.C. Nijssen uit Heemstede brengt de verse oogst bijzondere bloembollen mee en de vasteplantenkwekers Heutinck en Griethuizen vinden een plekje.

Advertisements

Angst voor wilde wijn? De Parthenocissus specialist Siegfried Zuhr helpt u daarvan af. De Tuinheeren, gespecialiseerd in vakkundig tuingereedschap (alleen op zaterdag), Biocontrol die al uw vragen over biologische ziektebeheersing kan beantwoorden (ook alleen op zaterdag) en de Tuinfee met onder meer handige plantensteunen maken het verhaal bijna compleet. Want dan zijn er ook nog afvaardigingen van de Bonsaivereniging, de Camellia vereniging en de Rhododendron vereniging, die allemaal hun mooie verhaal komen vertellen.

Ook het Wellant College die in de streek de opleidingen in de boomkwekerij verzorgt is aanwezig en zij geven onder andere demonstraties bloemschikken en hebben activiteiten voor de kinderen. Van kinderen gesproken: we organiseren ook een hele leuke speurtocht door de kwekerij voor de kinderen.

Gedurende de beide gehele dagen zijn er wijnproeverijen van Zuid-Franse wijnen uit de Madiran, die door onze Nederlandse vrienden Rob & Mieke in hun woonstreek zijn geselecteerd en meegebracht naar de kwekersdag.

Koffie en theehuis Yume verzorgt die dag bovendien uitstekende lunches en heeft natuurlijk een gezellig terras waar u van hun verse gebak kunt genieten. Speciaal voor dit weekend is er bovendien bij hen de eigenaar van Single Estate Coffee Roasters aanwezig om u meer informatie te geven over de (h)eerlijke koffie die wordt geschonken bij Yume.

Alleen op zondag zal botanisch tekenares Marloes Vreeburg haar cursus botanisch tekenen geven. De cursus is inmiddels volgeboekt, aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk.

In hetzelfde weekend organiseert Boskoop Creatief een atelierroute waarbij Boskoopse kunstenaars de kans krijgen hun werk aan een breed publiek te laten zien. Op een groot aantal locaties in Boskoop kunt u genieten van kunst en muziek. Ook ons koffie- en theehuis Yume is één van de locaties van de Schone van Boskoop. Kom gratis kijken en luisteren naar de kunst en de muziek. Voor meer informatie zie de website www.boskoopcreatief.nl

Al met al: genoeg reden om langs te komen en dit kunst- en tuinfeestje met ons mee te vieren. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.esveld.nl of op de Facebook pagina van de kwekerij.

– Openingstijd: zaterdag 6 oktober 10.00 tot 17.00 uur en zondag 7 oktober 12.00 tot 17.00 uur
– Locatie: Rijneveld 72, 2771 XS Boskoop
– info: www.esveld.nl
– Toegang: gratis
– Combinatie met ‘De Schone van Boskoop’, kunst en muziek.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

06-10-2018 09:00