Za. 5-8: Openstelling Adventskerk Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn – Ook in de zomervakantie opent de Adventskerk gastvrij de deuren en bent u van harte welkom op zaterdag 5 augustus vanaf 12 uur. U kunt het interieur van de kerk nader bekijken, met of zonder een rondleiding van een gastvrouw/gastheer. Er is ook een fotoreportage te zien van de geschiedenis van de kerk. Voor iedere gelegenheid zijn er zelfgemaakte kaarten te koop en andere cadeautjes zoals de CD ‘Orgel Anders’, gespeeld op het Steinmeyer-orgel door Simon Stelling, een handdoek, een theelepeltje.

Van 12.30 tot 13.00 uur is er een gratis lunchconcert op het Steinmeyer-orgel door Simon Stelling. Het thema van 2017 is ‘Vierne, Widor en Zwart – 80 jaar geleden gestorven’. Eerst kunt u delen uit de Orgelsymphonie no. 2 van Vierne beluisteren. Vervolgens Sérénade van Widor en Een vaste burcht is onze God van Jan Zwart.

Tijdens het middagconcert, thema: ‘Alphenaren musiceren met hun Steinmeyer-orgel’, zal
Simon Stelling op orgel de mezzo-sopraan Claudia Hulshoff begeleiden. Zij zullen muziek van Berlioz en Franck vertolken. Het middagconcert begint om 16.00 uur, als afsluiting van de kerkopenstelling.
Rondom de concerten is het mogelijk om het orgel van dichtbij te bekijken en uitleg te krijgen over de werking van dit unieke orgel.

Advertisements

De volgende kerkopenstelling is op zaterdag 2 september. Op de Open Monumentendag (9 september) is de Adventskerk ook geopend. Bovendien spelen op de zaterdagen 12, 19 en 26 augustus talentvolle orgelstudenten een gratis lunchconcert tussen 12.30 en 13.00 uur in het kader van de Alphense Orgelzomer-cyclus.

De kerk is rolstoeltoegankelijk.
Tot ziens in de Adventskerk!
Julianastraat 69
Alphen aan den Rijn
www.adventskerk.info