Za. 5-5: Openstelling Adventskerk

Alphen aan den Rijn – De Adventskerk is zaterdag 5 mei geopend van 12.00 tot 16.30 uur.

Bezoekers kunnen een film van de bevrijding in 1945 van Alphen aan den Rijn, een fotoreportage of een Power Pointpresentatie bekijken over de geschiedenis van de Adventskerk, luisteren naar het unieke Steinmeyer-orgel, zelfgemaakte kaarten of een cd met orgelmuziek gespeeld door Simon Stelling kopen. Een rondleiding door de kerk behoort ook tot de mogelijkheden. Marianne Marras bespeelt het carillon, dat zich bevindt in de klokkentoren en niet toegankelijk is voor publiek. Wel beneden en buiten genieten van de klanken van het carillon.

Simon Stelling, de vaste organist van de Adventskerk, geeft om 12.30 uur een lunchconcert. Het thema voor de lunchconcerten is dit seizoen: ‘Rond de zes orgelsonates van Felix Mendelssohn-Bartholdy’. Ditmaal wordt orgelsonate no. 2 van deze componist ten gehore gebracht en een Triosonate No. 1, BWV 525 van Johann Sebastiaan Bach.

Advertisements

Om 16.00 uur volgt het middagconcert: ‘Alphenaren musiceren met hun Steinmeyer-orgel’. Monique Goderie, mezzo-sopraan, zal haar muzikale medewerking verlenen met muziek/liederen van Franck en Schubert, onder andere het Ave Maria. Na de concerten is het mogelijk om een kijkje bij het orgel te nemen.

De volgende kerkopenstelling is op 2 juni. In de Adventskerk wordt een lunchconcert gegeven door André Weerheim op 16 juni om 12.30 uur en op 30 juni door Eunice Boer. Ook op 7 juli, 4 augustus, 1 september en 8 september (Open Monumentendag) zet de Adventskerk de deuren open. Entree is gratis.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

05-05-2018 11:56