Za. 5-5: Bevrijdingsconcert Adventskerk

Alphen aan den Rijn – Zaterdagavond 5 mei is er voor de elfde keer een Bevrijdingsconcert in de Alphense Adventskerk. Stadsorganist Simon Stelling zal het Steinmeyer orgel bespelen en medewerking wordt verleend door het koperkwintet Brasso.

‘De betovering van muziek, voor welke bezetting dan ook geschreven, overbrengen met koper’ is de ambitie van dit koperkwintet. De unieke klank en de grote variatie in muziekstijlen van dit kwintet maken deze ambitie meer dan weer.

Het programma is een bevrijdingsprogramma met verschillende ‘Oranje’ en Bevrijdings-getinte werken. Simon en Brasso zullen afzonderlijk en gezamenlijk schitterende werken ten gehore brengen, waaronder de Fantasie over het Wilhelmus van Jan Zwart, en zingen we met elkaar ons Volkslied. Ook kunnen we luisteren naar onder meer de Marche Solennelle van Mayilly en The Voice of Freedom van Rubenstein.

Advertisements

Het koperkwintet zal onder andere de Egmont Ouverture van Beethoven en Ain’t Misbehavian van Waller vertolken; het We’ll meet again wordt vertolkt en kunnen we meezingen.

Het concert begint om 20.15 uur en de toegang bedraagt 7 euro. Kaarten zijn te koop aan de zaal, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Na afloop is er gelegenheid om na de praten onder het genot van een drankje. De Adventskerk is rolstoeltoegankelijk. Meer informatie vindt u op de website: www.orgelcommissiealphen.nl

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl
05-05-2018 12:00