Za.31-01: Knutselmiddag voor jeugd van 8-12 jaar

KNUTSELEN VOOR INSECTEN – jeugdactiviteit van de NVWK

Op zaterdag 31 januari 2015 organiseert de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard vanaf 14.00 uur een knutselmiddag voor jeugd van 8-12 jaar.
Het is nu toch wel echt winter geworden, en veel insecten zijn dan niet actief. Om de koude winterperiode te overleven kruipen ze weg op rommelige plekjes, bijvoorbeeld tussen dode bladeren, onder stenen of tegels en in holle stengels. Veel mensen maken hun tuin netjes voor de winter: ze ruimen de bladeren op, vegen het terras aan en knippen de dode stengels van planten af. Daarmee verdwijnen veel overwinteringsplaatsen voor insecten.
Insecten zijn een heel belangrijk voedsel voor vogels, egels en andere dieren die we graag willen houden in onze woonwijken. Dus ook als je niet van kriebelbeestjes houdt, begrijp je dat het belangrijk is voor andere dieren dat er plekjes blijven waar insecten kunnen wegkruipen.
Daarom gaan we ze helpen door een oorwurmenhuisje te maken. Daar kunnen behalve oorwurmen ook andere insecten in wonen. Pieter weet er alles van. Neem je zelf een stenen bloempot met gat mee?
Trek je laarzen aan, want buitenspelen op de boerderij hoort er ook bij. We zijn te gast bij boer Ton op Beijerscheweg 11 in Stolwijk. Graag vooraf opgeven bij Mieke Verwaal, jeugd@nvwk.nl of 0180-663350. Kijk voor meer informatie over de jeugdwerkgroep en de leiding op www.nvwk.nl onder ‘werkgroepen’. Kom je zaterdag ook?