Za.31-01: Concert in de Grote Kerk in Oudewater

COV Con Amore Zwijndrecht en instrumentaal ensemble Intermezzo werken samen in een bijzonder concert op 31 januari 2015. Het concert vindt plaats in de Grote Kerk in Oudewater om 20.00 uur.
Koor en orkest staan beiden onder leiding van dirigent Gerben Budding.

Het concert is gewijd aan twee meesters uit de Italiaanse Barok: Antonio Vivaldi en Alessandro Marcello. Bij het geliefde Gloria in D van Vivaldi hoort ook het Introduzione al Gloria. Het betreft een inleiding, bestaande uit twee aria’s en een recitatief, voor sopraan-solo en orkest. De tekst zet het Gloria in het licht van het feest van Maria Visitatie, het bezoek van Maria aan Elisabeth (de moeder van Johannes de Doper). Vreemd genoeg blijft deze introductie bij veel hedendaagse uitvoeringen achterwege. Zo niet op 31 januari! Dit is uw kans om het bekende Gloria eens in de bedoelde context te horen.
Het Credo van Vivaldi geniet bij lange na niet zoveel bekendheid als het genoemde Gloria, maar dit energieke stuk voor koor en orkest is meer dan de moeite waard. Evenals in het ‘Laudate Dominum’ is de orkestpartij zeer virtuoos en is de koorpartij sterk op de tekst geschreven.
Naast deze prachtige koorwerken voert orkest Intermezzo een concert voor 2 violen en een hoboconcert van Marcello uit.
Voorafgaand aan het concert zal de dirigent de muziek mondeling toelichten. Reden genoeg om op 31 januari naar Oudewater te komen! Kaarten kunnen aan de deur gekocht worden of vooraf via internet: www.orkest-intermezzo.nl.