Za. 3-11: Natuurwerkdag bij Heemtuin Goudse Hout

Gouda – Zaterdag 3 november kun je de handen uit de mouwen steken in de natuur. Dan is weer de landelijke Natuurwerkdag. Ook de Heemtuin Goudse Hout doet weer mee aan dit evenement. Het is daar de traditionele start van het winterseizoen.

Vanaf 10.00 uur kun je je uitleven met het afzetten van wilgenstobben in het hakgriend (dikkere takken) of het snijgriend (dunne twijgen). Kinderen kunnen helpen in het snijgriend. Er is begeleiding aanwezig, maar vooral voor kleine kinderen wordt verzocht om die zelf door ouders/ouderen te begeleiden. Ook kunnen kinderen helpen bij het afruimen van hooi, riet en takken. Daarnaast wordt een workshop ‘Vlechten met natuurlijke materialen’ georganiseerd. Deze activiteit is ook zeer geschikt voor kinderen.

Het dragen van laarzen of waterdichte schoenen wordt aangeraden. Voor handschoenen en gereedschap wordt gezorgd. In de pauzes is er koffie, thee en koek. De heemtuinvrijwilligers zorgen voor instructie en begeleiding. Wel wordt de deelnemers dringend gevraagd om eventuele kinderen zelf te begeleiden. Zie ook de website www.heemtuingoudsehout.nl.

Advertisements

Voor meer informatie en aanmelden ga je naar www.natuurwerkdag.nl/locatie/heemtuin-goudse-hout.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

03-11-2018 09:00