Za.29-11: Orgel concert Grote Kerk in Gorinchem

Op zaterdagmiddag 29 november a.s. zal organist Marco den Toom uit Hoevelaken om 14.00 uur concerteren op het befaamde Bätz/Witte-orgel van de Grote Kerk in Gorinchem. Hij zal dan een nieuwe cd presenteren met Eigen Koraalbewerkingen rond het thema ‘De reis van je leven’. De cd werd onlangs opgenomen in de Goudse Sint Janskerk. Het is voor het eerst dat een organist van buiten Gouda een orgel-cd opnam in de Sint Jan.
Op het presentatieconcert in Gorinchem staat er, naast eigen koraalwerk, onder andere muziek van Bach en Grison op het concertprogramma. De verrichtingen bij de speeltafel zijn tijdens het concert te volgen via een groot beamerscherm. De nieuwe cd zal alleen tijdens dit concert tegen gereduceerde prijs verkrijgbaar zijn.

Marco den Toom (1978) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Als snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel – en zijn missie dit instrument te populariseren – heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus.

Entree: 10 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Advertisements