Za.29-11: Najaarsconcert Gouds Symfonie Orkest

Op zaterdagmiddag 29 november speelt het Gouds Symfonie Orkest zijn najaarsconcert in de theaterzaal van De Garenspinnerij. Onder leiding van de vaste dirigent Aad van der Velde wordt voornamelijk werk van Russische componisten uitgevoerd.

Het thema van het concert is ‘Van Sint-Petersburg naar Wenen’. Sint-Petersburg is vertegenwoordigd met maar liefst zes stukken: drie van Glinka (de ouverture Een leven voor de tsaar, de Walsfantasie en Kamarinskaja), de Steppenschets uit Midden-Azië van Borodin, het Intermezzo nr. 2 van Kalinnikov en Kikimora van Liadov. De twee steden worden aan elkaar verbonden door Johan Strauss, die in Rusland de Olga-polka schreef voor een Duitse prinses, toen zij in Sint-Petersburg trouwde met een broer van de tsaar. Strauss brengt ons naar Wenen, waar Beethoven in 1812 zijn Achtste symfonie voltooide, waarmee het programma besluit.

Het concert vindt plaats op zaterdagmiddag 29 november om 15.30 uur in Cultuurhuis De Garenspinnerij, Turfsingel 34-A in Gouda. Kaarten € 11,-, jongeren tot 18 jaar en donateurs € 8.-.

Advertisements