ZA.29-11: Excursie naar de eendenkooi van Broek en Blokland

Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag 29 november een excursie naar de eendenkooi van Broek en Blokland in de gemeente Montfoort. De deelnemers komen in een open lucht museum en gaan op zoek naar de wetenswaardigheden van de eendenkooi. Enig idee waar de gezegden ‘de pijp uitgaan’ en ‘achter de schermen kijken’ vandaan komen? Welke functie heeft een eendenkooi tegenwoordig nog heeft? Ontdek dit alles en ga mee!

In de polder Broek en Blokland liggen twee eendenkooien die door Staatsbosbeheer in originele staat worden bijgehouden. De eendenkooi is in deze periode van het jaar te bezoeken vanwege de rust die eenden in de winter nodig hebben. De deelnemers komen via een groot hek in een afgesloten gebied. De wandeling gaat door en prachtig schraallandschap naar de eendenkooi. De mooiste plekjes worden bezocht en de deelnemers zien vanuit een uitkijk hut de plas waar misschien ook de wilde eenden zwemmen. Het ambacht van het eenden vangen komt ruimschoots aan bod.

De excursie start om 10:00 uur en de startlocatie is voorbij het laatste huis, Blokland 30, 3417 MP te gemeente Montfoort, aan het eind van de weg waar de Groene Hart gidsen en de deelnemers verzamelen. Deze weg is te bereiken vanaf de N204 via afslag Blokland. De wandelexcursie is ongeveer 4 kilometer en duurt plm. 2 uur. De kosten zijn € 8,00 en € 3,00 voor kinderen tot 12 jaar. Opgeven is wel verplicht en dat kunt u doen via www.groenehartcentrum.nl

Advertisements