Za. 26-8: Bruisend Reeuwijk 2017

Reeuwijk – Van Dave Roelvink voor de jongeren tot een gezellig feest voor de hele familie met een van de beste cover band van Nederland Glamourama. Met Krystl hebben we een top zangeres aan Bruisend Reeuwijk kunnen binden. Haar nieuwe single Losing My Head is dagelijks te horen op de diverse radio stations. Speciale activiteiten voor senioren tot varen met bootjes en klauteren bij Ballorrig. De organisatie van Bruisend Reeuwijk heeft voor de komende editie op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus aan alles en iedereen gedacht. “Het wordt een fantastisch feest voor “bijna” alle Reeuwijkers én inwoners van de dorpen eromheen”, belooft Robert Scheen. “Er zitten zoveel leuke onderdelen in, dat je blijft hangen, geniet onder het genot van een hapje en drankje en met bekenden napraat over je vakantie, terwijl de kinderen zich prima vermaken.”

De editie 2017 wordt weer een spektakel mede door de artiesten die er gaan komen en de nieuwe indeling van het terrein volgens voorzitter Robert Scheen. Het bestuur was tevreden over het verloop van vorig jaar mede door de toespraak van burgemeester van der kamp ter nagedachtenis van de omgekomen Hugo. Met een aangepaste programma kon Bruisend Reeuwijk toch van start. De nachtelijke opruimwerkzaamheden door Cyclus heeft ervoor gezorgd dat er een aantal geluidsklachten zijn binnen gekomen. Dit was voor de gemeente een reden om kritisch naar de ontheffing te kijken en daarbij horende geluidsnormering. Mede hierdoor is het lang onduidelijk geweest of de komende editie zou plaatsvinden. Na overgelegd met de gemeente zijn er nieuwe afspraken gemaakt over de geluidsnormen en de opruimactiviteiten.

Voor de tweede keer op Bruisend Reeuwijk is een aanvullend muziekprogramma op vrijdagavond als opmaat naar het vertrouwde zaterdagfestijn. Dit jaar is het thema voor de vrijdagavond Reeuwijk Goes Dutch met onder andere Dj Jarnoo, Peter Loree en de snollebollekes, de act uit het zuiden waarbij het “dak” eraf gaat!.

Advertisements

Robert Scheen, voorzitter van het organisatiecomité: “Voor de derde maal wordt het feest georganiseerd aan de Dunantlaan en rondom het Zalencentrum De Brug. Het podium zal dit jaar wederom op een andere plaats staan. Vrijdag en zaterdag is er een braderie die dit jaar wordt georganiseerd door www.freshevents.nl en er zijn nog plaatsen beschikbaar. Met Zalencentrum De Brug hebben wij ook een ruimte voor allerlei senioren activiteiten en op zaterdagavond de after-party met een optreden van de meest besproken Nederlander Dave Roelvink. Verder zullen Krystl, Glamourama, WildeBrazz, Ivanildo Kembel, en de Dj’s B-rich & dr. Otto en Spy-d & Tumbler optreden.”

Gevarieerde braderie
Die variatie met voor elk wat wils wordt zaterdag dubbel en dwars voortgezet. “We starten ’s ochtends weer met de braderie kramen met verschillende producten. Overigens is de loop vanuit Reeuwijk-Brug west en de winkeliers daar ook eenvoudig via de Koebrug naar het centrale feestterrein bij de Dunantlaan en Zalencentrum De Brug, waar Arie van Sinttruije voor de senioren van alles gaat organiseren.

Er ligt een prachtig programma voor het podium, met optredens van lokale verenigingen zoals Reflex en pole Fitness en onder andere Invanildo Kembel die de afgelopen tijd druk is geweest met zijn promotie toer door Duitsland na dat 7mln duisters iedere week aan de buis gekluisterd waren om te kijken wie er zou gaan winnen bij Deutschland sucht den Superstar.

Familiefeest
Het programma gaat over in de familieavond met de best coverband van Nederland Glamourama. Robert Scheen: “Met herkenbare muziek waar iedereen happy van wordt. Supergezellig. De buiten horeca is op beide dagen geopend tot 00.00 uur waar we mogen schenken en een smakelijke hap mogen bakken. Alle ingrediënten voor een geslaagd familiefeest. En niet te vergeten: al de genoemde activiteiten zijn gratis toegankelijk! Met dank aan de sponsors.”

Afterparty
De enige activiteit waarvoor we 2 drankmunten entree vragen is om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen is de after-party in Zalencentrum De Brug. B-Rich & Dr. Otto en het duo Tumbler & Spy-D zullen buiten starten en binnen verder draaien. Bekend van onder meer City life. Special gast Dave Roelvink.