Za.25-04: Goudse Houtloop

Op zaterdagochtend 25 april organiseert Loopgroep Gouda een hardloopwedstrijd voor recreanten, in het Goudse Hout. Lopers kunnen kiezen uit 5, 10 of 15 kilometer, ook zijn er kidsruns. Iedereen die de Goudse Singelloop of de Rotterdam Marathon iets te druk bezocht vindt, voelt zich vast thuis bij dit leuke en rustige loopevenement in de natuur.

5, 10 of 15 km

De Goudse Houtloop, met afstanden van 5, 10 of 15 km, is uitstekend geschikt voor beginners en ervaren lopers. Het parcours gaat grotendeels over asfaltpaden in het Goudse Hout.

Advertisements

Start (10.00 uur) en finish zijn op de wielerbaan van Excelsior (Kale Jonkerpad 3 in Gouda).

Inschrijven

De inschrijfkosten bedragen €4,50 (5 km), €5,50 (10 km) of  €6,00 (15 km). Geïnteresseerde lopers kunnen zich eventueel op zaterdagochtend 25 april bij de start van de loop nog inschrijven, tot 9.30 uur. Vooraf inschrijven voorkomt lange wachtrijen bij het uitdelen van de startnummers, dat kan via www.loopgroepgouda.nl. Het maximale aantal deelnemers is 250 personen.

Kidsruns

Daarnaast zijn er op 25 april op de wielerbaan kidsruns over 600 en 1200 meter. Deze kidsruns maken deel uit van het Gouds Kidsruncircuit en starten vanaf  9.15 uur.

Onderdeel ‘Tour de run’

De Goudse Houtloop maakt onderdeel uit van de ‘Groene Hart Tour de Run’. Tot diep in december kunnen loopliefhebbers uit onze regio volop aan hun trekken komen bij loop- en triatlonactiviteiten in de regio Gouda. De Goudse Houtloop, Mallemolenloop en de Erasmus lichtjesloop maken onder meer deel uit van deze ‘Tour de Run’.