Za.23-05: Open Muziekdag Concordia Haastrecht

Op zaterdag 23 mei houdt muziekvereniging Concordia haar jaarlijkse Open Muziekdag. Iedereen vanaf 6 jaar is om 10.00 uur in de Grote Haven welkom om een muziekinstrument uit te proberen. Alle aanwezigen krijgen diverse instrumenten te zien en mogen deze ook uitproberen.

Wie al wel noten kan lezen kiest een instrument uit en krijgt les van een muzikant van de vereniging. Er wordt je in een uur tijd een aantal noten aangeleerd. Met deze noten wordt er later op de ochtend het “Muziekdag-orkest” gevormd.

Wie nog geen noten kan lezen krijgt een eerst les AMV-les (Algemene Muzikale Vorming). Na deze les gaat deze groep op klokkenspel, een blokfluit, pijperfluit (mini-dwarsfluit), boomwhacker of een slagwerkinstrument meedoen in het Muziekdag-orkest. Met z’n allen wordt er dan een muziekstuk ingestudeerd. Wanneer dit is gelukt wordt er gezamenlijk geluncht. Daarna is er nog een korte repetitie waarna het publiek, rond 12.45 uur, welkom is.

Advertisements

Om 13.00 uur wordt er een miniconcert gegeven. Het Muziekdag-orkest laat het ingestudeerde stuk horen en de drie AMV-groepen laten horen wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben. Hierna zullen alle cursisten van het afgelopen seizoen het AMV-certificaat ontvangen. Rond 13.15 uur zal de Open Muziekdag afgelopen zijn. Er is dan nog voldoende tijd om vragen te stllen over de muzieklessen bij de muziekvereniging.